Tevredenheid

Advance advocaten hecht veel waarde aan de mening van haar cliënten en streeft ernaar haar dienstverlening daar waar mogelijk te blijven verbeteren. Graag horen wij daarom van u of u tevreden bent over onze dienstverlening. U kunt hiervoor onderstaand reactieformulier gebruiken. Naast een aantal vastgestelde vragen biedt dit formulier ook de mogelijkheid om eventuele verdere suggesties of opmerkingen achter te laten.

Ook in het geval u onverhoopt een klacht heeft over een van onze medewerkers verzoeken wij u ons dat te laten weten. Wanneer een klacht ons bereikt zal de behandelende advocaat in eerste instantie zelf in overleg treden met u om te zien of tot een oplossing daarvoor kan worden gekomen.

Indien dit niet mogelijk is wordt u verzocht uw klacht op papier te zetten. Na ontvangst ervan zal uw advocaat de klacht ter verdere behandeling bij een kantoorgenoot onderbrengen. Deze zal vervolgens binnen 4 weken schriftelijk reageren op uw klacht.

Wanneer blijkt dat de klacht ook hiermee nog niet naar tevredenheid is opgelost zullen partijen zich vervolgens wenden tot de Deken van de Orde van Advocaten in het arrondissement te Breda.